nuffnang

May 6, 2011

Surat untuk Mak ;)


Urgghh.. Rindunya suasana pagi kat umah ni.. aku dengaq ayam berkokok pagi tadi! teruih bangun.. tapi aku konpius la.. sejak bila kampung aku ada orang bela ayam ni?? haihh..

Bangun kena nasi lemak Mak aku buat..perghhh !

"Mak cheq lama dah qeja dok makan ayaq tangan makcik indon si tukang masak tuh hari-hari.. Chemuih lah cheq!" cemuih.. ceemmuihh dah...

Mak.. Mak tau dak yang hari Mak dah sampai? " Hang kurang hajaq noh?"

Eerr.. Mak jgn dok pikiaq pelik.. Hari Ibu la Mak! tapi hari Mak mmg hari-hari Hari Mak..

Haiihhh... tapi depa kalut dok post kat facebook la myspace la twitter bagai pasai Mother day ni cheq pun teringin jugak nak post.. tapi.. Mak takda Account facebook! apatah lagi twitter an? silap-silap facebook pon Mak tak kenai apa dia..

Maher Zain pon cipta lagu kat Mak dia.. Cheq nak cipta lagu apa kat Mak? Nyanyi pon tak pandai!

Tapi Mak.. walaupun Mak tak kenai facebook dan twiter macam Mak depa.. Mak tetap Mak cheq! yang sangat-sangat cool .. "itu Mak saya, dia okay dan saya okay!"

Mak masak tak macam Mak depa! Mak depa masak ala western food la.. Spagheti la..makanan orang putih semua ..tapi takpa Mak .. Cheq tak lapaq menatang tuh! Mak masak teluq goreng pun cukup! tak cemuihh aih makan ! selera lagi bertambah..

"Hang bodek mak cam da papa ja..?" "yang tuh len kali la kita ceqhita mak.."

Kawan cheq kata Masa Hari Ibu nnt depa nak masak kat Mak depa..nak masak tempe pon ada! Faberet mak dia kot.. nak layan cam permaisuri la.. nak bagi adiah la.. tapi kalau cheq ? cheq nak masak apa? pakai kita satu keluarga lapaq ternganga! kan Mak? baik Mak yang masak..

Mak.. sempena hari jumaat ni.. penghulu segala hari.. Cheq nak ucap kan terima kasih banyak-banyak sebab beranak kat Angah, kakak, AbgChaq, AbgTeh , Ed dan Paiz!

Mak dah bagi kami makan-pakai-tempat tidoq dan peluang mengaji.. Cukup dah apa yang Mak bagi kat kami tuh!

"Selamat sejahtera untuk setiap hari Mak"

sekian cite tempe dah habis! wasalam dari anak mu!


9 comments:

ShimaMia said...

cool~~ ^^

jeepsu said...

urrggghhh..

aremieroul said...

^^, i luv my mom 2..

aww said...

sempoi la hanggggg ! :)

jeepsu said...

urggghhhh!!!

Ezudein said...

surat utk hari nurse, hari guru, ngan hari belia xdak ka jeepsu?? wahahai,,

jeepsu said...

satt la na wat.. hahahaha..

kay_are said...

terharu si mak kalau die bace entri ni.. =)

mirakuru said...

wah..terharu on behalf of MAK...sob3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...