nuffnang

July 19, 2011

Entry Gua Tentang Cinta?

LOL !


Entri Aku kali ni betul-betul menguji ketahanan mental dan kesabaran jari untuk terus melangut cari idea berjam2 lamanya depan laptop pinjam dan broadband juga pinjam dari abang aku!

Cinta? apa susah sangat nak terangkan tentang cinta ni? Urmm.. mungkin sebab aku tak banyak pengalaman dalam bab2 cinta ni so agak susah nak explain kat sini tapi apapun dengarlah serba sedikit merapu-meraban gua dalam entri gua yang terbaru ni.

Ini mungkin soalan2 umum tentang cinta dan aku sertakan jawapan dari blackjeepsu sendiri :



Apa itu Cinta menurutmu?

"Cinta menurut teman tadika ku.. bilamana seorang lelaki yang megah dan sombong akan wanita kerana ketinggian ego mereka dengan secara tiba2 berubah menjadi seperti kanak-kanak yang perlukan perhatian, buai mesra, kasih sayang, dan rengekan manja.. "



Ciri-Ciri Wanita Idamanmu?

Tentang ciri-ciri wanita idaman ni mmg susah bagi seorang lelaki macam aku nak explain.. apatah lagi student insomnia dan bermasalah disiplin tahap 5 macam aku? nanti tak pasal2 orang cakap aku memilih .. yela.. lagipon sapa lah aku nak memilih-milih nih kan.. nak cakap hensem? tak! berduit ? tak! pandai? tak? pribadi yang cantik? Urgghh.. mmg tak lah! berkudis? banyak lah! hahaha

"Cuma bila ia (wanita itu) datang kepadaku, lalu menyentuh hati aku sendiri.. dan ikhlas didatangi sikap dan sifat apapun yang ada padanya maka ia akan menjadi kesukaanku.."

Tapi walaupun aku tak memilih sangat! pilihan aku tu mestilah..

Perempuan
Si Dia yang menjadi pilihan hati aku tuh mestilah seorang Perempuan,bukanlah seorang Lelaki! ini dan songsang! hee

Bertudung.
Sekurang-kurangnya pompuan tuh mesti larh bertudung! sebab aku tak mau akhirat nanti aku disoal oleh malaikat.." kenapa isteri lu tak tutup aurat?" apa aku nak jawab? "dia punya sukalah!!" macamtuh?

Cergas fizikal dan Aktif :
Ini sangat perlu.. sebabnya nanti dia akan menjadi tulang belakang aku yang kukuh sekali.. tapi kalau mandomm ja camna? semua perkara remeh temeh pun aku kena buat? jadi kalau dia seorang yang aktif senanglah sikit! takanlah nak bayar duit eletrik rumah, saman kereta-api, bil broadband kat pejabat pos dan bil-bil dalam buku 555 kat warung mamak pon tak boleh buat?.. So penting nya wanita yang aktive dan cergas minda.. supaya perkara remeh macamtuh mesti boleh urus punyalah!!

Lebih Pandai Dari Aku?
haha (sikit ja lahh) mungkin ramai lelaki ego-dan tak suka seorang wanita lebih pandai dari mereka kan? tapi bagi aku.. baik dia lebih pandai dari aku supaya senang hidup aku nanti kalau aku tak tahu aku boleh bertanyakan dia.. dari bertanyakan orang lain.. lagi malu.. sekurangnya si dia mmg dah tahu yang aku ni tak tahu pape.. hee..haha

Comunication Skill
Mesti pandai bercakap,banyak cakap, dan pandai buat orang gelak.. sebabnya aku dah la bercakap pon orang tak dengar.. Cool larh katakan.. so nnt aku terus bisik ja kat dia.. biar dia yang cakap.. dah setel satu hal.. kan? dan satu-satunya subjek yang yang dapat hilangkan stress aku!

Paling Penting.
Haa.. paling penting terima aku seadanya..
kalau orang tak terima tak guna jugak ! ( ni dah terlebeh2 memilih dah nih..) haha


Imaginasi Cinta Gua?

Alamak ! malam ni nak berangan-rangan larh pulak.. hermm .. mungkin sejuta.. dua juta.. bilion.. trilion pasangan muda berkapel dalam dunia ni melalui text mesej dari henpon ja kan.. betul tak?

teett.. teetttt.. baca msg curi dari henpon sorang awek..

Send "Awk.. sy nak cakap sesuatu ni"
Reply "ape?"
Send "Alaaa.. malularr..."
Reply "eh.. awk ni tadi kemain nak cakap.. cakap je la.. amenda nya?"
Send "sebenar....nyaaa.. urmm,. saya suka awk"
Reply "asal tak cakap dari dulu.. saya pon ska awk"

ni okay lagi larhh.. ada jugak yang suruh member ejas? ini paling tak relevan dalam alaf baru ke 21!

Urgghhh! cinta datang mungkin sekali bagi Gua larh.. (tak tahu lah korang) jadi takan macamtuh ja? just text msg dah dapat? ish.. kuno betul! kurang2 pon mesti larh nak lain dari lelain kan.. nanti mana lah tau hubungan berkekalan sampai ke anak-cucu..

Aiman " Tokwan!! cerita la sikit camne Tokwan tekel nenek.. heh heh heh "

Apa gua nak cerita ? alamak! buat malu cucu ja lahh! Tokwan mesti kena tunjuk otai!


Face to Face
Ni baru gentleman! ada bran ka? baru nampak expresi muka dia yang cuak.. gembira? tak suka? meluat.. benci dan kena reject.. wahh.. tapi sekurang-kurangnya korang tak terpedaya oleh mesej. yang konon nya suka.. tapi... ( sentap )

Dalam Kuliah
Masa dalam kuliah tengah lecturer korang mengajar apakata.. korang bangun.. turun kebawah.. mintak mic dan cakap,

"mintak maaf kerana mengangu pelajaran ini.. kat sini.. hari ni.. saya.. nak melamar ( .... ) sudi tak awk jadi boyfren/girlfren saya?"

sambil perhatikan tepat kearah dia.. kenyit sebelah mata.. hee.. then pass mic ke atas supaya dia jawab..

"hang cari kena boh penampaq dengan lecturer dia?"

Tulis Kertas
Amik sehelai kertas manila card. tulis besar2 " (....) saya suka awk " then pass kawan ke kawan suruh pass kat Si Dia.. agak-agak dalam 100 orang kawan dia main pass2 baru sampai ke tangan dia.. amacam..?

Buat Video Cinta
Bawak satu gitar! nyanyi lagu Akim " Inilah Cinta " sambil korang record (tak kisah la dalam jamban ka.. anjung yang selesa ka.. ) buat video and the last part dari video tuh korang tulis
" saya suka awak " wat stail akim dalam video klip lagu tuh.. hahaha..

20 comments:

ShimaMia said...

Salam sue. :D sue memang kuat brangan ni. wahwahwah~ bg idea punye la byk. try tgk :) hee~

Black Jeepsu said...

ahahaha.... tettt.. tak mampu nak buat..

Halimatun Sa'adiah said...

sangat kelakar imaginasi anda...
urmm..tingin org meluahkan perasaan kt kite face to face..bosan la asek kt fon n fb je...

FaiZaH Fyn said...

weh yg pakai mic tu ok gak..tp ko make sure pilih lecturer yg sporting habis lah :p

Black Jeepsu said...

hang try buat dulu.. ala... tapi hang dah tak daklas pas ni kan? sian la burung hijau tuh,,
huhu

FaiZaH Fyn said...

burung hijau?who?

Anonymous said...

very interesting..good idea..hehe..:D

Danz said...

huhu....
ayt lu mmg terbek la bro...

Black Jeepsu said...

mesti lar der...
hahaha

Black Jeepsu said...

mesti lar der...
hahaha

Black Jeepsu said...

mesti lar der...
hahaha

datentemah said...

ish su ni tetibe cte psl CINTA plak nape seyh.???dah 2 nk jiwang plak...mesti ade pape ni an...hahaha

one_ny said...

haha...abd aziz story about love~~~huhu...
tp try r wat yg mic uh wat time pn norimah..huhu

Black Jeepsu said...

tk da lh.. dah da org swuh tulis entry ni.. ku buat lahh..

Laila Nur Nahar Bt Abd Jabbar said...

die nk ckp die dh jtuh cinta r tu,,,hahahahaha,,,,,ngn AH,,,hahaha

ajie_harini said...

aziz, kau buat mana satu masa tekel awek kau ??

Black Jeepsu said...

buat yang mana2 ja! haishhh

ajie_harini said...

alaaa, cube cita sikit , nak tau jugak ..

Black Jeepsu said...

tak boleh laa.. itu kan rahsia kerajaan.. hehe

Minah Kerek said...

Ni lagi gentleman, be a man,approach her wali :) .Means,kalau dah suka,suruhla mak ayah tlg merisik,tu lagi otai :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...