nuffnang

July 21, 2010

OH! BUNDLE MANIAX !






Axtually,dah lama aku nak tulis entry pasal bundle niy sebab bundle niy salah satu cabang hobby dan kegilaan aku dari dulu sampae sekarang. maybe aku niy dah boleh dicatogorykan as bundle maniax! bundle addict yeah i like this.

Memang aku ketagih!! aku tak kisah apa orang nak cakap, beli baju murah, bekas orang pakai, baju selebeh, seluar bau hancin! koyak rabak! seoson teruk tapi aku tetap nak beli jugak! sebab aku suka barang2 lama camtuh. bundle dpt buat aku rasa tenang and happy, even aku tak beli pown cukuplah kalau dapat tengok barang bundle puas-puas.tapi tak puasnya bila wallet tak bawak! nafsu ttp ke bundle! bila jumpa baju yang berkenan gila tuh tak kira la jeans ka t-shirt ka.shoes-ka- sweater ka- shortpant janji bundle! time tuh la nak menongeng frust gila! ye la bundle niy limited! kemungkinan bila aku langkah kluar ja dari kedai bundle tuh! t-shirt tuh dah jadik kepunyaan orang laen! herm :(

Bundle. apa yang aku nak kongsi kat sini adalah perasaan time di bundle tuh! aku dpt imagine seolah2 baju yang terjual kat mana-mana kedai bundle tengah tunggu si pemakai dan tuan yang pandai menghargai nilai estetikanya,design yang mungkin ketinggalan zaman tp tetap oldskull haha gile cool! aku puas bila dapat koleksi bundle tercantik yang aku jumpa masa kelas-kelas baju yang bnyak berselerak tuh, akhirnya baju tuh dah dapat tuan kesayangan dia!

kalau la si-bundle boleh bercakap!

si-bundle:" yeah!! akhirnya sempurna! dapat tuan baru! tuan yang dulu dah tinggalkan aku dgn memory2 cinta,pahit maung, keindahan,dan kesulitan tp last2 dia tinggalkan aku kat sini! tak pernah hargai aku! sekarang aku berdoa moga tuan baru niyh someone yang care pasal aku! huhuhu"

jeepsu: "terharunya "

in addition.design2 baju tuh takda sapa yang pakai time tuh! limited and special for me! ditinggalkan khas untuk aku sorang ja. seolah-olah aku sorang yang pakai design gila cool tuh kat dunia niyh!

Aku jugak tak suka tengok baju or jeans kat mall, pasalnya. banyak copy! boleh tengok kat sekitar tempat kita lepak dah ada dua tiga makhluk tuhan pakai design yang sama! and mybe sebab aku tak suka orang ada apa yang aku ada! kalaw ada aku buang ! hehehe

Aku teringat pasal akak aku! dia selalu marah aku bila time aku beli baju bundle! ayat dia camni lah

Akak said:" ishh!! ang niyh tak abis-abis beli baju! pastu bukan reti basuh! kak gak kena basuh nnt! skit2 bundle! fedup aku!"ahahah

jeepsu said:"alah kak! nak beli baju mahal2 takda duit! terpaksa beli baju bundle ja! murah! lawa plak tuh! bukan rugi pon!"

Ha itulah contoh alasan biasa yang aku bagi! murah! tak da duit! tapi aku rasa kalau aku banyak duit sekalipon aku ttp nak bundle gak! tak kisah camna pown! duit is money! puas is bundle! yeah!!

Konon nya la kalu tiba2 aku dapat durian runtuh! 50,000 huh rasanya seluruh kedai bundle kat malaysia niyh aku tawan! tamak! semua sekali nak! ngan kedai-kedai aku sapu! ahahah
murahkan bundle dari harga sebenar! boleh beli banyak2! pakai duit ciput ja! tak rugi dan pasti memuaskan!

dan yang best yang time shopping bundle tuh kita boleh tgk ramai orang ligat mengelas-ngelas baju, jeans !cepat! sampai ketat kepala-kepala bundle maniax niyh! hahaha pasalnya takut design terbaik nnt dirembat dek orang! melepas! hahah
sapa cepat dia dapat la bro!

p/s bundle bau dobi la! sapa cakap busuk!



4 comments:

mirakuru said...

hai ngah...fitnah i nampak???x syg mulut kot...muahaha...kalo dh beratus2 helai beli bundle...x ka sakit mata...kalo ang pakai sumer x pa gakk...ni pakai sket jer yg bersepah kat umah ni nak letak mana????huh???answer me????

jeepsu said...

jawapan nya sama kat entry! no more explanation! ahahahah

Miss ... said...

phm2 bundle = rare hehe

jeepsu said...

miss. mgkin paham

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...