nuffnang

May 4, 2012

TELOR YANG DIBASUH

Teringat pulak citer-citer masa kamping kat sekolah time dulu-dulu. adalaaa sekali tuh masa aku sekolah menengah tingkatan 4 . Kem BTN kat pulau langkawi- tahun tak berapa ingat lar, tapi bukan area  tahun 90-an!  senang cakap.. zaman dah millenium lar masa tuh..

Dan Part yang takbest untuk kaum Adam especeli,  bila kena nyanyikan lagu Barisan Telor ni ! tahu lagu apa? bukan citer pasal belog telur dibasuh yang femes nih. (iklantakberbayarlagi).  Tapi ini  lagu yang kitowang  terpaksa  nyanyikan waktu pagi dengan muka yang belum sempat dibasuh!

"Dasar telorrr punya Fasilitaktorrrr!" rungut seorang kawan.

Nak tau lagu apa? haa nih lar lagunya (nyanyi ikut irama lagu-semboyan)




Inilah barisan kita  telor
Yang ikhlas berjuang  bertelor
Siap sedia berkorban  bertelor
Untuk ibu pertiwi bertelor


Sebelum kita berjaya bertelor
Jangan harap kami pulang telor

Inilah sumpah pendekar kitatelor
Menuju medan baktitelor


Andai kata kami gugur semuatelor  (part ni, sumpah! tak boleh terima)
Taburlah bunga di atas pusaratelor  (selalunya part ni akan dikaburi dengan bunyi crowd yg bising)


Kami mohon
doatelor
Malaysia berjaya bertelor
Semboyan telah berbunyibertelor
Menuju medan bakti telor




Tamat sudah entri ni! selamat bertelor semua!

7 comments:

W. Hidney said...

adoi hahahab ada experience sama time zaman pengakap dulu

yana halim said...

apa punya lagu daaa.....hahaha

Black Jeepsu said...

W.hidney pon boleh join geng telor! hehehehe :D

eszyamin said...

bongek tol..aku da terbahak-bahak gelak nih..huhu..

Minah Kerek said...

U oledi gimme idea nak denda junior2 sem depan.hihi :p

Black Jeepsu said...

amik ja~ buli jgan tak buli! hahaha

SaddLone said...

agak sengal lagu telur ko ni..pergh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...