nuffnang

March 25, 2011

KALAU LAH

PERANG MALAYSIA-INDONESIA :versi wikipedia bhs melayu


Tak semena-mena otak buleh pulak terpikiaq KALAULAH Malaysia berperang ngan Indonesia. Ala.. macam perang kat libya . Muammar gadaffi dengan tenteranya. Agak - Agak apa nak jadi kat Malaysia, Sabah maupun Sarawak.


Senarai kronologi penting kemungkinan terjadi berhubung perkara diatas

Pastinya rakyat Indon (TKI) yg memburuhkan diri di malaysia membuat provokasi !
projek perumahan semua tak siap . Apartment serta rumah flet maupun hotel holliday villa tak sempat dipasang bumbung. Maka ramailah pasangan baru nikah di Malaysia tidak dapat berumah tangga. ekoran kejadian tersebut mereka berpusu-pusu mencari rumah tumpangan , hostel , kemah , asrama untuk berumah tangga.

Stesen Radio tempatan tidak lagi memainkan lagu-lagu hit dari negara seberang kerana usaha kerajaan memboikot segala unsur-unsur platif dari Indonesia . Kesian dekat band-band indon yang cari makan dimalaysia melalui penjualan seni mereka.

Lebih Teruk lagi apabila Faizal Ismail (FBI ) dan Farah Fauzana ( Fafau ) tidak dapat pencalonan dalam Anugerah Berita Harian dalam kategori DJ terbaik . berpunca daripada kejatuhan rating pendengar Hot Fm . mereka beralih frequensi media kepada X fm yang memainkan lagu-lagu Malaysia.


TV3 dan RTM juga terpaksa menghentitayang drama bersiri dari seberang. Ekoran mengikut usul saranan kerajaan malaysia negara demokrasi:


TV1 yang sekarang menayangkan dramaWulan. Drama popular di Indonesia yang mencapai lebih 100 episod terpaksa juga dihentikan penayangannya. Ia yang membariskan pelakon
remaja Giovani L Tobing, Dhini Aminarti . Pastinya TV1 mengalami keBankrapan kerana :

(sapa nak tengok TV1 ? )


Highway yg sedang di up grade terbengkalai . Projek pembinaan Lebuh-raya Utara selatan mengalami masalah buruh lari balik ke indonesia. Sehubungan itu projek Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) PLBE Ipoh–Padang Besar turut menghadapi masalah sama. maka
ramai rakyat Malaysia tidak dapat membelah-belah di Padang Besar utara semenanjung. terutama pada waktu cuti perayaan.

Semua kakitangan awam maupun swasta tidak dapat beraya dikampung halam masing-masing kerana lebuhraya tidak siap sepenuhnya.

Pelajar dari UiTM juga tidak ketinggalan mengambil kesempatan Ponteng kelas BEL, Kesatria Negara dan semua subject lah. dengan alasan kekecohan berlaku siang dan malam. diarhear meluasa. vomitting tidak dikawal . Pusat kesihatan UiTM tidal dapat membekal equipment sebaiknya.


Jantan Hitam dan Betina Putih Assosiaton turut memainkan peranan mereka dalam memberi error medication kepada pelajar. Pembekal jantung semakin kaya-raya mereka melakukan korupsi dengan sewenangnya.

Gerombolan buruh indonesia keluar beramai-ramai sambil mengongong bawak kapak kemudian menaket sorang sikit KLCC.

Kehancuran menara KLCC mendapat liputan meluas dari agensi berita-berita dunia. ramai wartawan asing masuk ke Malaysia merakam peristiwa bersejarah ini.

Indonesia pasti mengarahkan buruhnya yang datang tanpa izin ke Malaysia keluar beramai-ramai sebagai tentera paksa menyerang rumah-rumah setinggan. rumah flet maupun banglo empat tingkat milik doctor Rozmey. pejabat doctor Rozmey di Jitra kedah pasti lokasi terawal serangan mereka.


PEMBABITAN DOCTOR ROZMEY DALAM PEPERANGAN

(i) Rozmey bukan nama sebenar mula memberi perhatian ekoran peperangan Malaysia-Indonesia apabila isteri serta anaknya terbunuh akibat termakan bakso beracun, Beliau mengambil jalan lurus dengan menghubungi teman perniagaannya iaitu Muaamar gadaffi untuk meminta bantuan peperangan.

(ii) Beliau mengaktifkan ROZMEYBOOK untuk menunjuk aliran-aliran perjuangan beliau untuk negara tercinta serta memprotes FACEBOOK yang dicipta oleh Mark Zukerberk. ini kerana beliau ingin populariti untuk meraih kepuasan sendiri.

(iii) Penjenamaan JUZMATE 5 ( JM5) semula dengan ramuan baru untuk dipasarkan kepada rakyat malaysia yang ingin keluar berjihad. dikatakan setengah sumber sahih dari kajian-kajian teknologi nuklear jepon. JM5 mengandungi antireleasetension pada kadar 89 percent setiap 0.2 ml. ini adalah untuk penambahan tenaga orang-orang yang keluar berjihad.

Pengikut doctor rozmey. Ahmad saiful liwati

Sumber wikipedia 12 Julai tahun akan datang
"Seterusnya berita tidak diketahui: Normala samsuludin "
BLACK tivi


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...